Mlinostroj d.d.

SlovenskoSLOVENSKO  | BosanskoBOSANSKO  | EnglishENGLISH  | HrvatskiHRVATSKI  | РусскийРусский  | SrbskoSRBSKO  | RomunskoROMUNSKO


O podjetju

Kontakt

Kje smo


 
 

 

Univerzalni čistilec žita

 
 

Univerzalni čistilec žita se uporablja za fino čiščenje žitaric z vlago do 15 % v silosnih postrojenjih, mlinih, pivovarnah in v oljarnah. Zaradi svoje specifične zasnove se prav tako lahko uporablja kot grobi čistilec žitaric z vlago do 35 %. Kombinacijo grobega in finega čiščenja zagotavljata predčistilec in fini čistilec, ki sta glavna sklopa finega čistilca.

univerzalni-cistilec-zita1big

Univerzalni čistilec se uporablja tudi za kontrolno sejanje praškastih in finozrnatih materialov. Vrsti materiala so prilagojene mreže na situ.

Material se na vstopu v čistilec prek posebnega razdelilnega sistema enakomerno razporedi po celotni širini. Skozi kaskadni sistem se zrno zgoraj enakomerno razdeli na štiri gornja sita z grobimi mrežami. Na njih se iz produkta izloči večji odpad, kot je na primer: slama, kosi storžev, konci vrvi in ostalo.

univerzalni-cistilec-zita2
univerzalni-cistilec-zita3

Iz grobega sita material pada na fino sito, kjer se izločijo zdrobljena zrnja, pesek in ostali drobni delci. Prah se iz produkta izloči na aspiracijski komori na vhodu v čistilec in pred izhodom na izhodni aspiracijski komori. Prah in ostale nečistoče se avtomatsko izvzemajo iz čistilca prek dveh polžnih transporterjev in preko kanalov za odpade. Na izhodu iz čistilca dobimo kvalitetno očiščen produkt, grobi in fini odpad ter grobi in fini prah.

 
 
 
  Dodatne vsebine  
  Aspiraterji  
  Čistilci žita  
  O-sita  
  Rotacijska sita  
  Vibracijska sita  


©2016 Mlinostroj d.d. Vse pravice pridržane. Piškotki Stran poganja EASYWEB